Meninio skaitymo konkursas „Gražioj šaly aš gyvenu ir lietuviškai kalbu“

Jei galėčiau tave apkabinti,

Apkabinčiau gal tūkstantį kartų.

Už Dubysą, už Nemuno vingį,

Už lietuvišką skambantį žodį,

Už ruginės duonelės šį kvapą,

Už palinkusią obelį sodo

Ir išmargintos prijuostės raštą.

 

Š. m. kovo 29 d. rytą  mažieji ugdytiniai kartu su savo mokytojomis sugužėjo į lopšelio – darželio muzikos salę, kurioje vyko ikimokyklinio  amžiaus vaikučių meninio skaitymo konkursas “Gražioj šaly aš gyvenu ir lietuviškai kalbu“. Kiek jaudulio, o kartu ir džiaugsmo tvyrojo ore!

Į stebuklingą eilėraščių šalį vaikučius vedė konkurso vedančiosios – tautiniais rūbais pasipuošusios mokytojos Rasa ir Erika. Po  pasveikinimo bei padrąsinimo buvo pristatyta vertinimo komisija. Į konkursą susirinko šventiškai pasipuošusių ir gerai  nusiteikusių 14 vaikų. Komisija turėjo netrumpai pasitarti, kad išrinktų iš viso deklamavusių vaikų būrio pačius šauniausius. Kol komisija tarėsi ir rinko konkurso laureatus, vaikai smagiai leido laiką – buvo įteiktos padėkos ir knygelės už dalyvavimą,  bendravo tarpusavyje.

Konkurso laureatais tapo: Haroldas R. (3m.) iš „Ežiukų“ grupės (mokytoja Nijolė Sorakienė), Dovydas G. (4 m.) iš „Bitučių“ grupės (mokytoja Irena Dambrauskienė), Domas Z. (5m.) ir Darina K. (5m.) iš „Saulyčių“ grupės (mokytojos Ineta Butkuvienė ir Asta Petravičienė), Smiltė V. (5m.) iš „Žiogelių“ grupės (mokytoja Erika Vaitkienė).

Laureatams buvo įteikti  diplomai ir pakviesti dalyvauti rajoniniame meninio skaitymo konkurse.

Dėkojame visiems už aktyvumą  dalyvavimą, o ypač vaikučius paruošusioms mokytojoms – ačiū jums.

Organizatorių vardu  mokytoja Rasa Kačiušienė