Sveikas vaikas – sveika ateitis

Sveikas vaikas – sveika ateitis

 

Mažylio sveikata – tai neįkainojamas lobis, didžiausia ugdymo vertybė, kurią privalu saugoti ir branginti kiekvienam iš mūsų.

Lietuvos virėjų ir konditerių asociacija, Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (WACS) rekomendacijomis vykdo edukacinę, socialinę iniciatyvą „Sveikas vaikas – sveika ateitis!“. Į šią iniciatyvą atsiliepė ir restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė. Virtuvės šefė pasirinko mūsų lopšelį-darželį „Liepaitė“ ir gegužės 11 dieną apsilankė nešina gausybe vaisių ir daržovių, kurie buvo skirti susipažinimui ir maisto paruošimui.

Pradedant užsiėmimą visi vaikai pasipuošė baltomis vienkartinėmis virėjų kepurėmis. Po to šefė išsiaiškino, kokias daržoves ir vaisius vaikai jau pažįsta ir ar žino jų naudą bei savybes. Savo žinias vaikai įsivertino atlikdami užduotis  „Sveiko maisto piramidė“ ir „7 sveiko maisto spalvos“.  Vaikų atliktos užduotys parodė, kad jie turi pakankamai žinių apie sveiką maistą ir higieninius įpročius. Už teisingus atsakymus vaikai buvo apdovanojami lipdukais – žvaigždutėmis.

Labiausiai vaikus sudomino ir nuostabą kėlė sveiko maisto ruošimas panaudojant aparatą vaisių ir daržovių trynimui, kai trinant  riešutus jie tampa riešutų miltais, kai iš burokėlių susitrina vientisa burokėlių masė ir kokia graži spalva,  kai į ją įdedamas feta  sūris ir kt. Vaikai turėjo galimybę patys pasigaminti užkandžius ir vaisių kokteilius bei juos ragauti, įvertinti jų skonius.

Nuoširdų ačiū tariame restorano „Karpynė“ virtuvės šefei Jolantai Gervienei už galimybę praktiškai susipažinti su Lietuvoje išaugintais vaisiais ir daržovėmis, sveiko maisto gamybos ypatumais.  Tikime, kad kiekviena šeima nori, jog jų vaikai augtų sveikoje aplinkoje ir sveikai maitintųsi, o mūsų, kaip pedagogų pareiga, sudaryti sąlygas pažinti sveiko gyvenimo ypatumus jau vaikystėje.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Roma Kasparavičienė