Virtuvės šefė savo paslaptis atskleidė vaikams

Virtuvės šefė savo paslaptis  atskleidė vaikams

 

Spalio 20-oji – tarptautinė virėjų diena. Šios šventės proga profesionalai iš viso pasaulio užsiima labdaringa veikla, bendrauja su visuomene.

Ketvirtadienį Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė lankėsi „Liepaitės“ darželyje „Žiogelių“ ir „Gandriukų“ grupėse, pasakojo vaikams apie sveiką mitybą ir jos svarbą.

„Sveikas Vaikas – Sveika ateitis“. Taip skamba  šventės šūkis. Pasak Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narės, šefės Jolantos Gervienės, bendraujant su mažaisiais siekiama ne tik supažindinti juos su sveikatai naudingais vaisiais, daržovėmis, bet ir paskatinti išbandyti jėgas gaminant nesudėtingus patiekalus.

Šį rytą grupėse sklido vaikų klegesys, mažieji pasipuošė baltomis iš popieriaus pagamintomis virėjų kepuraitėmis, ant kurių buvo užrašyti vaikučių vardai. Iš pradžių virtuvės šefė su vaikais kalbėjosi apie vaisius,  daržoves, į rankas paimdama vis kitą produktą, kartu atliko kūrybines užduotėles, kuriose buvo pateiktos ir nesudėtingos užkandžių, kokteilių receptūros, vaikai stebėjo, kaip trinamas kokteilis ar kaip iš iSi sifono išpurškiamas kremas. Didžiausią įspūdį ugdytiniams paliko piešimas ant lėkštutės su uogiene. Po kiekvienos atliktos užduotėlės ugdytinių kepurės pasipuošė žvaigždėmis. Vėliau vaikai buvo pakviesti padėti virtuvės šefei ir kartu pagamino sveiką kokteilį iš braškių.

Tai puiki iniciatyva. Vaikus sudominti sveiku gyvenimo būdu ir mityba nėra lengva, tačiau akcijos dalyvė šefė Jolanta  puikiai su užduotimi susidorojo – reikėjo tik trupučio išradingumo ir mokymąsi vaikai priėmė kaip įdomų ir smagų žaidimą.

 

Auklėtojos Rasa ir Erika

 

 

 

Bottom of Form